Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010
Πατατοσαλάτα με αυγά
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
• 600 γρ. πατάτες
• 4 αβγά
• 100 γρ. ντομάτα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• χυμό από 1 λεμόνι
• λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και δύο κουταλιές χοντρό αλάτι. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
2. Ταυτόχρονα βράζετε τα αβγά, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στα τέσσερα.
3. Κόβετε τη ντομάτα σε ζαράκια, το κρεμμύδι σε ροδέλες και ανακατεύετε μαζί με τις πατάτες.
4. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
5. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτετε και τα κομμάτια από τα αυγά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου