Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Ρεβίθια γιαχνί στη γάστρα


Υλικά:

* 400 γρ. ρεβίθια, αποφλοιωμένα
* ¼ κούπας λάδι
* 2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 2 – 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
* 3 ντομάτες φρέσκιες, τριμμένες
* 1 κούπα, χυμό ντομάτας pummaro
* 1 κουταλιά μέλι
* 3καρότα, τριμμένα
* 1 κούπα διάφορες πιπεριές, σε φετάκια 1/2 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
* Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
* ½ κ.γ. μπαχάρι

Εκτέλεση:

1. Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
2. Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό και τα ξαφρίζουμε. Αλλάζουμε το νερό τους και προσπαθούμε ξεπλένοντάς τα να φύγουν οι φλούδες. Τα ξαναβράζουμε σχεδόν μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι, το μπαχάρι, τις ντομάτες και το μέλι. Τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό.
4. Βάζουμε τα ρεβίθια στη γάστρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.