Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Μελιτζάνες με φέτα



Συστατικα
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένος βασιλικός
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
250 γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακριές φέτες. Τις αλατίζουμε και τις στραγγίζουμε. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες, το βασιλικό και το σκόρδο και απλώνουμε το μείγμα πάνω στις μελιτζάνες. Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και ψήνουμε στους 150° C για 45 λεπτά.

Κολοκυθάκια τηγανιτά


ΥΛΙΚΑ
2-3 κολοκυθάκια
Αλεύρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα κολοκυθάκια και αφαιρείτε τα άκρα τους. Με κάποιο απλό μηχάνημα κοπής (πουλάνε τα σούπερ μάρκετ) ή με το χέρι σας, κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος όσο πιο λεπτά μπορείτε. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να σταθούν για 15 λεπτά. Στο στάδιο αυτό τα κολοκυθάκια «ιδρώνουν» και βγάζουν το νερό τους. Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και τα αφήνετε να σταθούν για άλλα 15 λεπτά. Τα ξανααλευρώνετε άμα χρειάζεται και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Μην ξεχνάτε κάθε φορά που τηγανίζετε να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας όταν βγάζετε τα τηγανισμένα από το τηγάνι για να απομακρύνεται το πολύ λάδι.