Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Χοιρινό με πιπεριές - Κινέζικο


ΥΛΙΚΑ:

Μερικές κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο.
1/2 κιλό χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες.
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες.
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες.
2 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα ή όγδοα αν είναι μεγάλα.
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο.
1/4 κουταλάκι γλυκού five spices σκόνη (μπαχαρικό).
1/4 κουταλάκι γλυκού corn flour.
1/4-1/2 φλιτζάνι νερό.
1 κύβο ζωμού κοτόπουλου.
1-2 κουταλιές της σούπας soy sauce.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες.
2. Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε κατσαρόλα αρκετά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το five spices και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ψήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά αλλά να μείνουν τραγανά.
3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά.
4. Στο μεταξύ ενώνουμε το corn flour, το νερό με το ζωμό κοτόπουλου και τη soy sauce.
5.Ρίχνουμε το σως αυτό στο φαγητό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει.
Είναι έτοιμο σε 10 λεπτά περίπου.
Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.