Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Παγωμένο ρόφημα σοκολάτας με άρωμα μέντας


Υλικά

2 φλυτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας έτοιμο ρόφημα σοκολάτας
2 φακελάκια μέντα για αφέψημα

Γαρνίρισμα

Άγλυκη σαντιγί ή αφρόγαλα παγωμένο
2 φυλλαράκια μέντα
Πώς φτιάχνεται

Ετοιμάζουμε 2 φλυτζάνια ζεστό αφέψημα μέντας.
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και διαλύουμε την σοκολάτα και την ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε το αφέψημα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Aφήνουμε να κρυώσει 5΄ λεπτά και αφού προσθέσουμε 2 παγάκια χτυπάμε σε σέικερ ή μπλέντερ.
Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με λίγο πάγο.
Γαρνίρουμε με άγλυκη σαντυγί ή το παγωμένο αφρόγαλα και φυλλαράκια μέντας!

Άν δεν έχετε σοκολάτα αντικαταστήστε το με κακάοΤο παγωμένο αφρόγαλα γίνεται ως εξής: Βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος ή μπρίκι το γάλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5΄λεπτά.
Χτυπάμε με μιξεράκι ή στο σέικερ.

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΣΕΡΙ


Υλικά
Φύλλο σφολιάτας
Ζαμπόν-Κασέρι, λεπτές φέτες κομμένες σε λωρίδες
Λίγο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε 6 λωρίδες. Στο μισό κάθε λωρίδας τοποθετούμε κατά μήκος τις φέτες κασέρι και ζαμπόν. Κλείνουμε τις λωρίδες πιέζοντας με τα δάχτυλά μας για να παραμείνει το υλικό μέσα και κατόπιν πιάνουμε την κάθε λωρίδα από τις άκρες και τις στρίβουμε. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.