Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Μοσχάρι με σάλτσα μπύρας


Υλικά
1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε μερίδες
4 κουταλιές ελαιόλαδο ή βιτάμ
1 κύβο ζωμό βοδινού Knorr
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουτάκια μπύρα
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι (ή το βιτάμ) να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα κομμάτια του μοσχαριού και τα σοτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη δάφνη και τον κύβο να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τη μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγη μπύρα ακόμα αν χρειαστεί.

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από λεμόνι & θυμάρι


Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι (σε μικρά κομμάτια)
150 γρ. βιτάμ
150 γρ. αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
Χυμός 2 λεμονιών
1 κύβος λαχανικών Knorr
Αλάτι
Ξερό θυμάρι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ψαρονέφρι, τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με θυμάρι και τα αλευρώνουμε.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το βιτάμ να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το ψαρονέφρι και αφήνουμε να ροδίσει κι από τις δυο μεριές.
Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι (όπου έχουμε λιώσει τον κύβο λαχανικών). Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα.
Extra tip:
Συνοδεύεται ωραία με ρύζι ή λαχανικά στον ατμό (ή και τα δυο)!