Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Μοσχάρι με μελιτζάνες, πιπεριές


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
2 μελιτζάνες φλάσκες
500 γρ. πιπεριές πράσινες γλυκιές (κέρατο)
500 γρ. ντομάτες ώριμες
1 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο ξηρό
1 κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
½ φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
λάδι για τηγάνισμα
νερό ζεστό αν χρειαστεί

Εκτέλεση
Kαθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε ροδέλες ενός πόντου. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε. Kόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα σπόρια. Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και σωτάρετε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε και το κρεμμύδι να μαραθεί. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τον ντοματαπελτέ, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε λίγο νερό. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες. Τις αλατοπιπερώνετε. Όταν το κρέας είναι έτοιμο τις προσθέτετε κι αυτές στην κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν 4 – 5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Ψητές Χοιρινές μπριζόλες BBQ


Για το κρέας

1 κουταλιά Βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες (ροδέλες)
6 χοιρινές μπριζόλες (ή φιλέτο)
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

50 ml 1 / 4 φλιτζανιού ξίδι
125 ml ή 1 / 2 φλιτζάνι κέτσαπ ή πελτέ με λίγη ζάχαρη
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι σπόρους σέλινου
1 / 2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
2 φύλλα Δάφνη


Προετοιμασία

1. Προθερμαίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 180 ° C . Αλείψτε το βούτυρο σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να χωρέσουν οι μπριζόλες . Τακτοποιήστε τα δαχτυλίδια των κρεμμυδιών στο πιάτο.
2. Τρίψτε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε τις πάνω από τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
3. Συνδυάστε όλα τα συστατικά της σάλτσας, ανακατέψτε καλά και περιχύστε τις μπριζόλες. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 1 ώρα, ή έως ότου το κρέας είναι ψημένο και μαλακό.
4. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και σερβίρετε τις ζεστές.