Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Ελιομπουκιές


Υλικά

* 500 γραμμ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
* 1 ποτήρι νερού φρέσκος χυμός πορτοκάλι
* 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
* περίπου 50-60 ελιές γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση

1. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και ρίχνετε το πορτοκάλι και το λάδι. Τα ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
2. Παίρνετε ένα μικρό κομματάκι ζύμης στη χούφτα σας και το πλάθετε.
3. Τοποθετείτε στο κέντρο μια ελιά και πλάθετε γύρω της τη ζύμη μέχρι να καλυφθεί.
4. Βάζετε τις μπουκίτσες σε ένα ταψί του φούρνου που το έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180° C μέχρι να ροδίσουν.

Πατατοσαλάτα με αυγά


ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
• 600 γρ. πατάτες
• 4 αβγά
• 100 γρ. ντομάτα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• χυμό από 1 λεμόνι
• λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και δύο κουταλιές χοντρό αλάτι. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
2. Ταυτόχρονα βράζετε τα αβγά, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στα τέσσερα.
3. Κόβετε τη ντομάτα σε ζαράκια, το κρεμμύδι σε ροδέλες και ανακατεύετε μαζί με τις πατάτες.
4. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
5. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτετε και τα κομμάτια από τα αυγά.