Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Φάβα Μεζές



Συστατικά συνταγής

* 250 γραμμάρια φάβα
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* Ελαιόλαδο
* Αλάτι
* Λεμόνι
* Ελιές
* Κάπαρη
* Αντζούγιες


Οδηγίες συνταγής

Σε σουρωτήρι ξεπλένουμε καλά τη φάβα.Τη μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και ξαφρίζουμε, όταν χρειάζεται. 15 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Κυκλικά τοποθετούμε τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Ραντίζουμε με λεμόνι και ελαιόλαδο.