Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ψητές Χοιρινές μπριζόλες BBQ


Για το κρέας

1 κουταλιά Βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες (ροδέλες)
6 χοιρινές μπριζόλες (ή φιλέτο)
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

50 ml 1 / 4 φλιτζανιού ξίδι
125 ml ή 1 / 2 φλιτζάνι κέτσαπ ή πελτέ με λίγη ζάχαρη
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 κουταλάκι σπόρους σέλινου
1 / 2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
2 φύλλα Δάφνη


Προετοιμασία

1. Προθερμαίνετε το φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 180 ° C . Αλείψτε το βούτυρο σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να χωρέσουν οι μπριζόλες . Τακτοποιήστε τα δαχτυλίδια των κρεμμυδιών στο πιάτο.
2. Τρίψτε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε τις πάνω από τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
3. Συνδυάστε όλα τα συστατικά της σάλτσας, ανακατέψτε καλά και περιχύστε τις μπριζόλες. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 1 ώρα, ή έως ότου το κρέας είναι ψημένο και μαλακό.
4. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και σερβίρετε τις ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου