Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Παγωμένο ρόφημα σοκολάτας με άρωμα μέντας


Υλικά

2 φλυτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας έτοιμο ρόφημα σοκολάτας
2 φακελάκια μέντα για αφέψημα

Γαρνίρισμα

Άγλυκη σαντιγί ή αφρόγαλα παγωμένο
2 φυλλαράκια μέντα
Πώς φτιάχνεται

Ετοιμάζουμε 2 φλυτζάνια ζεστό αφέψημα μέντας.
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και διαλύουμε την σοκολάτα και την ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε το αφέψημα και μόλις αρχίζει να κοχλάζει το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Aφήνουμε να κρυώσει 5΄ λεπτά και αφού προσθέσουμε 2 παγάκια χτυπάμε σε σέικερ ή μπλέντερ.
Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με λίγο πάγο.
Γαρνίρουμε με άγλυκη σαντυγί ή το παγωμένο αφρόγαλα και φυλλαράκια μέντας!

Άν δεν έχετε σοκολάτα αντικαταστήστε το με κακάοΤο παγωμένο αφρόγαλα γίνεται ως εξής: Βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος ή μπρίκι το γάλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5΄λεπτά.
Χτυπάμε με μιξεράκι ή στο σέικερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου