Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Κεφτέδες γιαουρτλού


Υλικά

* ½ κιλό κιμά (250 γραμ. αρνίσιο & 250 γραμ. μοσχαρίσιο)
* 1 αυγό
* 1 κρεμμύδι
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι
* ¼ κουταλάκι κύμινο
* 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένο σε νεράκι)

για τη σάλτσα:

* 1,5 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
* 1 κρεμμύδι τριμμένο
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1-2 κόκκους μπαχάρι
* αλάτι και πιπέρι
* λίγη κανέλλα
* 4-5 μεγάλες πίτες
* αρκετό γιαούρτι
* πάπρικα
* φέτες ντομάτας
* ροδέλες πράσινης πιπεριάς
* μαϊντανό ψιλοκομμένο
* λίγο βούτυρο (για να ψήσουμε τις πίτες)

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, στύβουμε το ψωμί, σπάμε ένα αυγό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε και το κύμινο και ενώνουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα και πλάθουμε μεγάλα στρόγγυλα κεφτεδάκια.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και αφού κάψει καλά τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και αδειάζουμε λίγο λάδι από το τηγάνι, χωρίς να το πετάξουμε γιατί εκεί βρίσκεται όλη η νοστιμιά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Τρίβουμε ένα κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και τη ρίχνουμε στα κεφτεδάκια.
Βουτυρώνουμε τις πίτες και τις ψήνουμε στη σχάρα και από τις δύο μεριές.
Σερβίρουμε 4 κεφτεδάκια σε κάθε πίτα, στρώνοντας μια κουταλιά γιαούρτι κάτω από το καθένα. Πασπαλίζουμε το γιαούρτι με λίγη πάπρικα και πάνω από τα κεφτεδάκια βάζουμε φέτες ντομάτας πιπεριάς. Πασπαλίζουμε το όλο θέμα με λίγο μαϊντανό και το πιάτο είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου