Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από λεμόνι & θυμάρι


Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι (σε μικρά κομμάτια)
150 γρ. βιτάμ
150 γρ. αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
Χυμός 2 λεμονιών
1 κύβος λαχανικών Knorr
Αλάτι
Ξερό θυμάρι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το ψαρονέφρι, τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με θυμάρι και τα αλευρώνουμε.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το βιτάμ να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το ψαρονέφρι και αφήνουμε να ροδίσει κι από τις δυο μεριές.
Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι (όπου έχουμε λιώσει τον κύβο λαχανικών). Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα.
Extra tip:
Συνοδεύεται ωραία με ρύζι ή λαχανικά στον ατμό (ή και τα δυο)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου