Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Μαρμελάδα ακτινίδιο


ΥΛΙΚΑ
Για ένα φλυτζάνι μαρμελάδα
4 ώριμα ακτινίδια
¾ φλυτζανιού του τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό από λεμόνι λάιμ ή λεμόνι
τη φλούδα από ένα λάιμ η λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίστε τα ακτινίδια, κόψτε τα κατά μήκος στα τέσσερα και στη συνέχεια χονδροκόψτε τα. Βάλτε τα σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράστε τη μαρμελάδα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν η ζάχαρη διαλυθεί προσθέστε το χυμό και τη φλούδα από το λάιμ.
Αυξήστε τη φωτιά και φέρτε τη μαρμελάδα σε γρήγορο βρασμό για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην σας καεί.
Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο! Αφαιρέστε τη φλούδα από το λάιμ και μεταφέρετε τη μαρμελάδα ενώ είναι ακόμη ζεστή σε ζεστά βάζα τα οποία έχετε προηγουμένως αποστειρώσει και ζεματίσει πολύ καλά λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε(τόσο τα βάζα, όσο και τα καπάκια τους) και αφήσει ανάποδα σε μια καθαρή πετσέτα. Κλείστε τα αμέσως και ή παστεριώστε τα στη χύτρα ταχύτητας σύμφωνα με τις οδηγίες της ή τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα, καλύψτε τα με νερό μέχρι ύψος 2 εκατοστών πάνω από τα καπάκια και βράστε τα για 5-10 λεπτά(χρόνος που μετράει από την ώρα που έχει αρχίσει ο βρασμός). Ξεκινήστε να βγάζετε ένα- ένα τα βάζα από την κατσαρόλα μετά το πέρας των αρχικών 5 λεπτών. Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν προτού τα αποθηκεύσετε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου