Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΠΗΛΙΟΥ


Υλικά:


3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε τέταρτα
2 μελιτζάνες κομμένες σε λωρίδες
3 ντομάτες
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα Πηλίου
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κόλιαντρο
2-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 πρέζα ρίγανη


Οδηγίες:

Βάζετε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μία ώρα. Αφού της στραγγίξετε και της στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας τις τηγανίζετε σε λίγο λάδι. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε και τηγανίζετε και τις πιπεριές. Βουτάτε τις ντομάτες για 3 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό, τις αποφλοιώνετε και τις κόβετε σε τέταρτα.
Σε ένα ταψί στρώνετε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Καλύπτετε με τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες. Ψήνετε το σπετσοφάι στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου