Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Συνταγή για μύδια σαγανάκι


Υλικά:
Φρέσκα καθαρισμένα μύδια:1/2 κιλό
Χοντροτριμμένο τυρί φέτα:250 γρ.
Μουστάρδα:1 κουταλιά
Ψιλοκομμένη πράσινη καυτερή πιπεριά (τσούσκα)
Πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι:1 μικρό
Πιπέρι:όσο σας αρέσει
Αλάτι:αν χρειαστεί
Ρίγανη:1/2 κουταλάκι
Ελαιόλαδο:1/2 κούπα

Οδηγίες:
1. Πλένετε τα μύδια και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι με την πιπεριά σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
3. Όταν το νερό απορροφηθεί, ρίχνετε τα μύδια και μόλις βγάλουν τα υγρά τους προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 4 – 5 λεπτά. Προσέξτε να μην παραβράσουν τα μύδια, γιατί θα σκληρύνουν.
4. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου