Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Σουβλίτσες Θεσσαλονίκης


Συστατικά:

* 1 κιλό κιμάς
* 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
* 1 ματσάκι δυόσμος
* 1 ματσάκι μαϊντανός
* 1 αβγό
* 1 μικρό κρεμμύδι
* αλάτι, μαυροπίπερο
* 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο

για την κρέμα

* 5 αβγά
* 1 κιλό γάλα
* αλάτι, πιπέρι
* λίγος δυόσμος

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τον κιμά, με τον δυόσμο ψιλοκομμένο, τον μαϊντάνο ψιλοκομμένο, το αβγό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα πλάθουμε σε σχήμα σουβλίτσας (σαν μεγάλα σουτζουκάκια πλακουτσωτά).
2. Τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου, σκορπίζουμε το ρύζι στο ταψί. Καίμε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και περιχύνουμε τις σουβλίτσες. Προσθέτουμε λιγο νερό ζεστό και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο.
3. Όταν τελειώσει το νερό και έχουν ψηθεί οι σουβλίτσες, ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο. Με αυτή τη κρέμα περιχύνουμε τις σουβλίτσες και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά για να πιάσει κρούστα ροδόξανθη.
4. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου