Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Γιαουρτάβα Φλώρινας


Συστατικά:

* 2 κιλά γιαούρτι πρόβιο
* 10 αυγά
* σπάλα ολόκληρη, μαζί μέ τό
* λαιμό από κατσικάκι ή αρνάκι
* 2 φλιτζάνια ρύζι (τού τσαγιού)
* 2 φλιτζάνια τού τσαγιού βούτυρο
* αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

1. Παίρνουμε το κρέας, το πλένουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε καί το βά­ζουμε σ' ένα ταψί. Προσθέτουμε τό βούτυρο καί το βάζουμε στό φούρνο να ψηθεί καλά. Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα καί μέσα στό ταψί ρίχνουμε το ρύζι καί το καβουρδίζουμε λίγα λεπτά νά γίνει σπυρωτό.
2. Μετά, σ' ένα μπώλ μεγάλο, βάζουμε τό γιαούρτι καί όλα τα αυγά αχτύπητα. Τά ανακατεύουμε (δέν τα χτυπάμε) σιγανά, μέχρι νά γίνουν ένα όμοιογενές μίγμα.
3. Στό ταψί που είναι το ρύζι, βάζουμε στή μέση το κρέας καί ρίχνουμε σ' όλη την επιφάνεια του ταψιού τό μίγμα (γιαουρτιού - αυγών). Μετά, ξαναβάζουμε στό φούρνο, σέ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να στραγγίξει το νερό του γιαουρτιού.
4. Το βγάζουμε και μετά από 15 λεπτά, μπορούμε να το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου