Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου με πορτοκάλι


Συστατικά:
Για 4 άτομα

* 12 φτερούγες κοτόπουλου
* 300γρ. έτοιμη σάλτσα barbecue
* 3 πορτοκάλια
* 150γρ. πράσινη σαλάτα
* 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μέτριες ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τις φτερούγες σε ένα ρηχό, μη μεταλλικό σκεύος, σε μονή σειρά. Περιχύστε από πάνω τους τη σάλτσα. Στύψτε το ένα πορτοκάλι και περιχύστε τις φτερούγες με το χυμό του. Βεβαιωθείτε ότι οι φτερούγες έχουν καλυφθεί από παντού με τη μαρινάτα, σκεπάστε τις με αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Ανάψτε το γκριλ του φούρνου σας στην υψηλότερη θερμοκρασία. Σε ένα ταψί ή πυρέξ στρώστε τις φτερούγες σε μονή σειρά και περιχύστε τις με τη μαρινάτα, κρατώντας στο πλάι λίγη που θα χρησιμοποιήσετε για επάλειψη κατά την ώρα του ψησίματος. Ψήστε τις φτερούγες στο γκριλ για 20 λεπτά, γυρνώντας τις τακτικά και αλείφοντάς τις με τη μαρινάτα που κρατήσατε, μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κρέας και απ' έξω να αποκτήσει σκούρο χρώμα.
Στο μεταξύ ξεφλουδίστε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και χωρίστε τα σε φέτες.
Μοιράστε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα, βάλτε τις φέτες πορτοκαλιού και τα κρεμμυδάκια και από πάνω τοποθετήστε τις φτερούγες.

Tip: - Μετατρέψτε το εύκολα σε πλήρες γεύμα συνοδεύοντάς το με ρύζι basmati.
-Πώς θα έχετε φέτες πορτοκαλιού χωρίς την άσπρη μεμβράνη; Με ένα μαχαίρι αφαιρέστε αρχικά την εξωτερική φλούδα πηγαίνοντας τόσο βαθιά όσο να εμφανιστεί η πορτοκαλί σάρκα. Με το μαχαίρι ακολουθήστε κατά μήκος τις μεμβράνες που χωρίζουν τις φέτε,ς φτάνοντας μέχρι το κέντρο του πορτοκαλιού. Οι φέτες θα βγουν «καθαρές».

1 σχόλιο:

  1. χρονια πολλα με υγεια,πολυ αγαπη με αμετρητη αισιοδοξια και δημιουργικοτητα!!!misirlou & maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή