Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Μοσχάρι με πιπεριές φλωρίνης


Υλικά
1½ κιλό μοσχάρι σπάλα
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες ή ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
10 ντοματίνια
1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης ή φρέσκες ψημένες
1 ματσάκι μαϊντανό
¼ τυρί γκούντα ή τυρί λάιτ

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες κόντρα στις ίνες και μετά κόβουμε και κάθετα.
Καίμε το τηγάνι, ρίχνουμε το κρέας, το σοτάρουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και κατόπιν τις ντομάτες και τα ντοματίνια ολόκληρα.
Όταν σοταριστούν όλα και βράσει η ντομάτα για 5 λεπτά, τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι.
Βάζουμε από πάνω τις πιπεριές ολόκληρες, μετά το μαϊντανό και τέλος τυρί κομμένο σε μπαστουνάκια.
Ψήνουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο, βάζουμε και πάλι λωρίδες τυριού.
Γαρνίρουμε με ρύζι ή βράζουμε ζυμαρικά με το ζουμί του κρέατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου