Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Γιουβέτσι με μανέστρα

Υλικά

μανέστρα ή μανεστράκι: 500 γρ.
αρνάκι ή κατσικάκι: 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
ντομάτες: 1 κιλό, ώριμες
ντοματοπελτές: 1 κουταλιά της σούπας
κρεμμύδια ξερά: 2 ψιλοκομμένα
σκόρδο: 6 σκελίδες, ψιλοκομμένες
βούτυρο φρέσκο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
δάφνη: 1 φύλλο
κεφαλογραβιέρα: 180 γρ. τριμμένη

Εκτέλεση

Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις τρίβετε στο ρεντέ. Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας και στη συνέχεια το αλατοπιπερώνετε. Το βάζετε σε πήλινο ταψί με σκέπασμα, του προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τις τριμμένες ντομάτες, τη δάφνη και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό.
Σκεπάζετε και ψήνετε στους 180 °C επί 1 ώρα και 30’. Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια επί 2’ - 3’, μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνετε στο ταψί τη μανέστρα ή το μανεστράκι, τα κρεμμύδια και ζεστό νερό. Συνεχίζετε το ψήσιμο (πάντα με το πήλινο σκεπασμένο) για 1 ώρα ακόμη, ανακατεύοντας 2-3 φορές και συμπληρώνοντας ζεστό νερό αν χρειάζεται. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου