Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Ossobuco


Υλικά

* 4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι με το κόκκαλο στη μέση
* 1 καρότο ψιλοκομμένο
* 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
* 1 φλιτζάνι αλεύρι
* 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
* 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
* Ξύσμα ενός λεμονιού
* Αλάτι
* Πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Το αλευρώνουμε και το τινάζουμε από το παραπανίσιο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, που θα χωράει όλο το ossobuco και ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές για περίπου 8 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον πελτέ. Ρίχνουμε το κρασί, με ξεσκέπαστο το τηγάνι, το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Βάζουμε το κρέας ξανά στη φωτιά μαζί με τα λαχανικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει για 40 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό με το ξύσμα καλά. Τέλος σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη γκρεμολάτα και σερβίρουμε, συνοδεύοντας μ' ένα κλασικό ριζότο με σαφράν και παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου