Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Μοσχάρι φούρνου


Υλικά

* 2 κιλά μοσχάρι νουά
* 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
* 1 ποτήρι χυμό λεμονιού
* 100 ml ελαιόλαδο
* 10 καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
* 1 κ.σ ζωμό λαχανικών σε σκόνη
* 1 κ.σ κορν φλάουρ ή ένα φακελάκι σάλτσα ψητού σε νιφάδες έτοιμη.
* Αλάτι / πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το νουά και το βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε τα καρότα, το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το ζωμό λαχανικών. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε όλο το βράδυ στους 100 βαθμούς (περίπου 7-8 ώρες).
Αφήνουμε να κρυώσει το κρέας και το κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε το ζουμί από το κρέας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε. Αφαιρούμε λίγο σε ένα βαθύ πιάτο και με τον αναδευτήρα αυγών διαλύουμε το κορν φλάουρ ή τη σάλτσα ψητού. Προσθέτουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το νουά σε φέτες με τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου